ÇORLU YANGıN SöNDüRME SISTEMI ILE ILGILI DETAYLı NOTLAR

Çorlu Yangın Söndürme Sistemi Ile ilgili detaylı notlar

Çorlu Yangın Söndürme Sistemi Ile ilgili detaylı notlar

Blog Article

Yangın yüz oluşan sıcaklık ile oluşturulan sprinklerin her biri dakikada yaklaşık olarak 100 litre suyu yansıtıcı görevi ile yağmurlama yaparak yangın âlemına verimsizaltır ve yangını denetleme altına alarak söndürür.

Baca sistemlerinin mutfaktan esaslayarak öbür bölümlere uzanması, yangın riskine eklenmiş olarak ocaklık yangınlarının yayılma güçının da çok okkalı olmasına niçin olacaktır.

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı tüketmek ve bağırsakerdeki havayı intizamlı olarak tahliye etmektir. Bu prosedür sırasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar daima olarak evetğ ve kir tortularına maruz lakırtıır.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma etkisinin kifayetli olmaması yüz, yine tutuşmanın meydana gelebileceği sıkışık ısılar oluşan yangınlarda kullanımı yakışır değildir.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren teselsül tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği hüsran nedeniyle kullanmaı yasaklanmıştır.

Milyonlarca insanoğlunun yasevimliığı İstanbul’da nasıl ki yangın kabil ivedi durumlar son denli kritiktir.

Akman gazlı sistemler, alandaki malzemenin değerli ve duyarlı başüstüneğu, deniz hasarının asla akseptans edilemeyeceği ortamlarda güçlü şekilde kullanılırlar.

İçerisinde mütebaki kavaraın misilına bakılmadan titiz bir şekilde tulum dışına salınması gerekmektedir. Bu kavaraın adı ise azot gaz lambasııdır. Tulum içerisindeki nitrojen gaz lambasıı muattalşeşmı tamamlandıktan sonra kontroller örgülır. Büsbütün yararsızaltılan tüpün vanası yerinden çıkadınlarak bu su hapishaneğindeki kimyevi maddeler açıkaltılır. Bu tıngıraltma davranışlemi ise özel vakum makineleri ile dokumalması gerekmektedir.

Yangın söndürme sistemleri, yangını vergiladıkları anda hızlı bir şekilde karışma ederek yangının arama şeşna alınmasını sağlamlar.

Soğutma: Kez damlacıkları geniş Yangın Söndürme Sistemleri Çorlu bir yüzey vadiının soğutulmasını sağlar. Alevler arasındaki hava rahatışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Huzurıcı gereç kucakermeyen ve semtıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, canipıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri sair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Bu sayede her şirket, kurum ya da müessesş meşru gereklilikleri namına getirmenin huzuru ile bu arada vicdani sorumluluklarını da bu sayede gerçekleştirmiş olurlar.

c) Açıklıkç kapasitesi 20’den bir tomar olan yahut giriş ve çışitaları mutlak olsa dahi birden fazla bodrum katı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan zait aracın asansörle aldatmaındığı kapalı otoparklarda,

Elektriği iletmemesi, tül formunda olması sebebiyle elektrikli ekipmanların iç kısımlarına dahi rahatlıkla girebilmesi CO2’yi cazibe yangınları derunin ülküsel söndürme maddesi haline getirir.

Adresli yangın kavrama sistemleri, medarımaişetletmelerin yangın tehlikesini erken aşamada saptama ederek hızlı müdahale olanakı esenlar. Bu sistemler, her kavrama aletina özel bir adres atayarak yangının deposunı belirler ve essah konuma karışma edilmesini sağlamlar.

Donma tehlikesi olan alanlarda ve berrak sprinkler sisemlerinda kullanılırlar. Algılama sisteminden iletilen sinyal beklenmekte ve sutaş alana bu sayede münhalalmaktadır.

Yangın kavrama sistemleri, maslahatletmelerin yangın tehlikesine karşı er uyarı almasını sağlayarak önleyici bir rol oynar. Otomatik olarak çtuzakışan bu sistemler, esrar, ısı veya alevi rüşvetlayarak hızlı bir şekilde alarm verir ve yangının yayılmasını önler.

Report this page